Gå til hovedinnhold

IMDIS 2024


IMDIS-logo
Dato 27. mai 2024 - 29. mai 2024 08:30 - 15:00
Sted Scandic Bergen City Hotel

Havforskningsinstituttet er vertskap for International Conference on Marine Data and Information System (IMDIS) 2024.

Havforskningsinstituttet ønsker å fremme verdien marine data og moderne data science har for fremtidens havforskning. Vi er derfor glade for at vi har blitt tildelt det spennende oppdraget med å være vertskap for en av verdens største marine dataforvaltningskonferanser i mai 2024. Konferansen er ikke bare en hyllest til datadrevet vitenskap; den fremhever god dataforvaltning som kritisk viktig for å bevare våre hav og økosystemer i fremtiden. God dataforvaltning er broen mellom havforskning og en bærekraftig fremtid.

Bidrag til konferansen, poster eller presentasjon i plenum med frist 10. november 2023: https://imdis.seadatanet.org/Submission

Hva kan du forvente under IMDIS 2024 konferansen?

Dypt dykk i data: Utforsk hvordan data science og avanserte analysemetoder kan transformere marine rådata til meningsfull innsikt, katalysere nyskapende forskning og legge grunnlaget for en bærekraftig havforvaltning.

Dataforvaltning for bærekraft: Lær hvordan effektiv dataforvaltning spiller en nøkkelrolle i å opprettholde balansen i våre økosystemer og hjelper beslutningstakere med å utforme politikk som fremmer miljømessig bærekraft.

Globale perspektiver: Utforsk internasjonale perspektiver på dataforvaltning, del erfaringer og diskuter beste praksis med eksperter fra hele verden.

Data Science i praksis: Se eksempler på vellykkede prosjekter der data science har blitt brukt til å løse komplekse marine utfordringer, fra klimaendringer til marin biologi.

Paneldebatter: Lytt til inspirerende diskusjoner mellom ledende eksperter om de nyeste trendene innen data science og dataforvaltning, og hvordan disse påvirker fremtiden for marin forskning.

Inspirerende Keynote-talere: Bli inspirert av visjonære talere som deler deres innsikt om hvordan data og dataforvaltning vil forme fremtidens marine forskning.

Viktige datoer

  • Deadline for submission: 10. november 2023
  • Review: Desember 2023
  • Selection of papers: Januar 2024
  • Letter of acceptance: Februar 2024

Mer info: imdis@seadatanet.org.
 

IMDIS-partnerlogoer